Historien bag

Vi er ikke bange for at sige det – vi er utrolig stolte over vores tradition for fælles FDF og spejderarbejde med Spejder i Tivoli Friheden arrangementerne. 

Konceptet er enkelt: vi samler så mange spejdere og FDFere vi kan og tager i Tivoli Friheden for at lave fantastiske og kreative spejderaktiviteter i og omkring forlystelserne. Bag står en tværkorpslig arbejdsgruppe som arbejder over et år på at skabe de mest fantastiske rammer, det mest kreative tema og brainstorme vilde aktiviteter til alle, stor som lille, spejder eller FDFer. Årets arrangement er nr. 6 i rækken.

Tideligere arrangementer:

2012 FDF og spejderne intager Tivoli Friheden

2014 FDF og spejderne intager Tivoli Friheden

2016 I elementernes vold Extended

2018 Splittet af dimensioner

2021 På eventyr i galaksen

Årets:

2023 Jagten på hypatiaen

Hvorfor holder vi arrangmentet?

Svaret er utrolig simpelt: når vi forener krafterne og løfter i flok kan vi nå nye højder med vanvittige aktiviteter, gakkede underholdningsshows der er gennemførte som sjældent set. Vi giver også vores spejdere/FDFere en chance for venskaber på tværs og at lære af hinanden i et hæsblæsende arrangement. Hvis du stadig er skeptisk har vi kun en anbefaling: tag med i Tivoli Friheden og se hvorfor det her er landets vildeste tværkorpslige arrangement!

Hvad går det ud på?

Den korte version er at vi afholder et stort løb med Friheden som vores ramme. Tivoli Friheden er normalt en forlystelses park men når vi antager den bliver den omdannet til vores legene ramme hvor vi udfordre måden man er på løb på, såvel som hvad en post kan være. Posterne foregår både på jorden såvel som i luften og selvfølgelig i forlystelserne. Forlystelserne er selvfølgelig bemandet af Tivolis egen personale, men posterne bemandes af jeres postmandskab. 

Posterne er selvfølgelig i tråd med tema, og i løbet af arrangementet kan man oplever udklædte folk som passer med temaet. 

Lørdag er den store løbs dag hvor der skal samles point og patruljerne dyster på tværs af korps. Der kan være poster som er tilpasset aldersgrupper hvis der er behov for det, i såfald bliver der gjort opmærksom på det. Vi gør vores bedste for at give en god oplevelse for alle. Lørdag aften slutter med lejrbål/underholdning hvor årets tema vil være omdrejningspunktet. 

Lørdag aften kan der vælges at tage hjem eller at blive til søndag. Bliver man til søndag har man mulighed for at deltage i 2 natløb, afhængig af alder. Søndag formiddag er der desuden et løb/aktivitet samt præmie overrækkelse. 

Programmet for årets arrangement kan du finde under fanen “Om arrangementet” og “Program”.

 

Hvornår kan jeg være med?

Det løber af stablen næste gang d. 23-24 september 2023 – og du kan stadig nå at være med! Meld dig til som frivillig eller med din spejdergruppe og få årets største spejderoplevelse sammen med 2000 andre i Tivoli Friheden!